Techno-Wato iroda
Header
Techno-Wato iroda
Header
Techno-Wato raktar
Header
Techno-Wato raktar
Header

Építőipari diszperzió

Tulajdonságok
Kis viszkozitású, lúgálló, vizes akrilát-kopolimer diszperzió. Filmje tartósan rugalmas, vízálló, és kiválóan tapad minden szilikátos alapfelülethez. Cementkötésű habarcsba, vagy betonba keverve folyósító mellékhatású, javítja a keverék tapadását, rugalmasságát, hajlító-húzószilárdságát, csökkenti kapilláris vízfelvételét.

Alkalmazási területek
A KESTON EMU diszperzió vízzel 1:5 tömegarányban hígítva alkalmas mattnedvesre száradt beton- és habarcsfelületek utókezelésére; szilárd beton- és esztrich felületek vízfelvételt és porlási hajlamot csökkentő, fagyállóságot fokozó impregnálásra; valamint szilikátos alapfelületek tapadásnövelő alapozására KESTON szárazhabarcsok és – betonok felhordása előtt. Vízzel 1:7 – 1:8 tömegarányban hígítva előnyösen alkalmazható elsősorban KESTON szárazhabarcs és szárazbeton termékek keverőfolyadékaként.

Feldolgozás
Az utókezelésre váró, tömörített, besimított, mattnedves felületre a hígított KESTON EMU diszperziót ecsettel vagy hengerrel kell felhordani. Amennyiben további bevonat kerül a betonrétegre, úgy használata tilos.
Anyagszükséglet: 1:5 arányban vízzel hígítva, 0,15-0,20 kg keverék / m2

Az impregnálni vagy alapozni kívánt felületről el kell távolítani a laza, lerepedt, mállékony részeket; le kell tisztítani a port, zsírt, olajat és egyéb leválasztó hatású anyagokat. A diszperziót csak ép, megfelelően szilárd, szennyeződésmentes, pórusnyitott alapfelületre szabad felhordani. A nagy szívóképességű felületek előrenedvesítést igényelnek, de csak mattnedves állapotig.
A hígított KESTON EMU diszperziót az előkészített felületre ecsettel, kefével vagy hengerrel kell felhordani. Erősen szívóképes alapfelületek impregnálásához kétszeri felhordás ajánlatos, úgy, hogy a második réteget az első mattnedvesre száradása után kell felvinni.
Anyagszükséglet impregnáláshoz: 1:4 arányban vízzel hígítva két rétegben, 0,3 – 0,5 kg keverék/m2

A tapadásfokozó alapozóként felhordott, hígított KESTON EMU diszperzió felületbe szívódása után, de még mattnedves állapotában kell felhordani a KESTON frisshabarcsot vagy frissbetont.
Anyagszükséglet alapozásban: 1:4 arányban vízzel higítva, 0,2 – 0,3 kg keverék/m2

Keverőfolyadékként alkalmazva a hígított KESTON EMU diszperziót keverővíz helyett, de a receptúrában arra elírt mennyiségben kell a szárazhabarcshoz vagy száraz betonhoz keverni. Ha a folyósító mellékhatás hasznosítása nem szükséges, akkor változatlan konzisztenciájú frisskeverék kisebb v/c tényezővel készíthető, miáltal javul a tömörség, szilárdság és ellenállóképesség.
Vízzel hígítva 1:7 – 1:8 tömegarányban (pld. Keston E4: 40 kg anyaghoz – 12 tömeg% víz (4,8 l) szükséges: 0,6 l EMU + 4,2 l víz)

Teljes adatlap letöltése:

KESTON EMU
KESTON EMU
KESTON EMU.pdf
124.8 KiB
900 Downloads
Részletek...

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

no