Techno-Wato iroda
Header
Techno-Wato iroda
Header
Techno-Wato raktar
Header
Techno-Wato raktar
Header

Üreg- és hézagkitöltő szárazhabarcs

Tulajdonságok
A KESTON DUR cementkötésű, finomszemcsés kvarchomok adalékanyagot, aktív kiegészítő anyagot, és különleges adalékszereket tartalmazó szárazhabarcs, amelyet vízzel kell frisshabarccsá keverni. A frisshabarcs kiváló folyósságú, szivattyúzható, közel zsugorodásmentesen szilárdul. A szilárd habarcs olaj- fagy-, olvasztósó- és erózióálló.

Alkalmazási területek
A KESTON DUR habarcsot elsősorban nyitott hézagrendszerű egyszemcsés aszfaltburkolat (vízáteresztő aszfalt) pórusainak kitöltésére fejlesztették ki, miáltal jó mechanikai tulajdonságú, hézagmentes burkolati réteg állítható elő, amely kopásálló, deformációra – kigyűrődésre érzéketlen, olajálló, szikramentes. Alkalmazható általában szerkezetek közötti hézagok és hátűr – pl. eléfalazásnál, csőbélelésnél üreg- és hézagkitöltésre, nagy igénybevételű aszfaltburkolatok részleges, vagy teljes kiváltására, pl. útkereszteződésekben, buszmegállókban, nyomvályús útszakaszokon, parkolók és térbetonok, ipari padlók, garázspadlók készítésére.

Feldolgozás
A porhabarcsot teljes zsákonként, kényszerkeverőgépben legalább 3 percen át kell az előírt vízmennyiséggel megkeverni. A frisshabarcsot megfelelő szivattyúval vagy kézi úton ki kell juttatni a beépítés helyére vagy az elkészített és kihűlt aszfaltréteg felületére.
A megkevert frisshabarcs feldolgozhatósági ideje + 20 oC-on kb. 30 perc.
Aszfalt burkolat esetén az elterített anyagot széles gumilehúzóval kell elteríteni. Az aszfalt befogadóképességétől függően egy órán belül ismételt terítést lehet végezni. A beépítés során nem maradhat cementkéreg az aszfalt felületén. A bedolgozott habarcs felületét utókezelő szer permetezésével kell óvni a gyors kiszáradástól. A habarcs csak a nyitott, egymással összefüggésben levő hézagokat tudja kitölteni. Az aszfalttechnológiának kell biztosítani a legalább 25 % hézagtérfogatot, és a hézagok átjárhatóságát. Zárt hézagok nem tölthetők ki a fenti módszerrel. Az átlagostól eltérő hőmérsékletek módosítják a kötés és szilárdulás sebességét.

Teljes adatlap letöltése:

KESTON DUR
KESTON DUR
KESTON_DUR.pdf
126.9 KiB
872 Downloads
Részletek...

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.

no